Хлорела Фактор на Растежа /ХФР/

Ключов компонент съдържащ се в ядрото на клетката хлорела /chlorella/  е така нареченият Хлорела Фактор на Растежа /ХФР/ /Chlorella Growth Factor -C.G.F./. Този нуклетидно-пептиден комплекс от вещества се среща само в ядрото на хлорела /chlorella/. Наречен е Хлорела Фактор на Растежа, защото той се произвежда от хлорела по време на интензивната фотосинтеза и именно ХФР дава възможност на клетката хлорела да се размножава много бързо.

Хлорела Фактор на Растежа съдържа в себе си изобилие от нуклеинови киселини и аминокиселини, пептиди, полизахариди, витамини и бета глюкани. Тези мощни фитонутриенти /вещества с растителен произход/ в своята цялост /ХФР/ подхранват тялото и  подпомагат неговите регенеративни способности. Този комплекс от вещества наречен Хлорела Фактор на Растежа не се среща в други минерали, билки или храни. Той се съдържа единствено в хлорела /chlorella/. Може да се каже, че Хлорела Фактор на Растежа е най-ценният компонент съдържащ се в chlorella.

Нуклеинови киселини

Нуклеиновите киселини са основните градивни елементи на живота. Те са от решаващо значение за функционирането на имунната система и запазване на естествения имунитет.

Мощният Хлорела Фактор на Растежа може да помогне за подобряване на естествените защитни сили на организма, както и да допринесе за детоксикацията му.

Хлорела Фактор на Растежа /C.G.F./  се съдържа в следните Sun Chlorella продукти:

Sun Chlorella “A” таблетки

Sun Wakasa Gold 

Sun Chlorella крем