Какво е хлорела

Хлорела /chlorella/ е еукариотен едноклетъчен организъм. Тя се е появила на земята преди повече от 540 милиона години. Хлорела е първата форма на растителен организъм с обособено клетъчно ядро.  

Хлорела живее в сладководни басейни. Това едноклетъчно зелено водорасло е с микроскопични размери – от 3 до 8 микрометра в диаметър. Поради това тази суперхрана  е открита и сравнително късно  -  едва в края на 19 век.

Перфектна Суперхрана

Хлорела е едно от най-богатите на хлорофил растения на Земята. В резултат на това капацитет й за фотосинтеза е десетки пъти по-висок от този на другите растения. Благодарение на този факт, освен кислород, хлорела произвежда и невероятно голямо количество растителен протеин. В хлорела се съдържат растителни протеини около 38 пъти повече от тези в соевите зърна и около 55 пъти повече от тези в ориза.

Друга характерна особеност на хлорела е изобилието, но в добре балансирани количества, и на деветте незаменими аминокиселини, както и на витамини и на минерали.

Научете повече за Суперхраните и какво е мястото на Sun Chlorella между тях... >>

Хлорела /chlorella/ е получила своето име от голямото количество хлорофил съдържащ се в нея – chlor /гр./ - зелен и ella /лат./ - малък.

Съществуват много видове хлорела, като един от тях е Chlorella pyrenoidosa /Sun Chlorella щам/, която е изключително богата на хранителни вещества.

Научете повече за хранителните вещества съдържащи се в хлорела и за C.G.F. /Х.Ф.Р./ - Хлорела Фактор на Растежа... >>